miercuri, 11 aprilie 2007

Nisiurile de Aur - sau de ce ei pot si noi nu -

Bautura dn ultima seara:

Asa cum ziceam si saptamana trecuta, peste week-end am fost in Bulgaria (da, exact tara aceea de langa Dunare cu care noi romanii schimbam cuvinte "dulci" in preajma meciurilor dintre echipele nationale de fotbal si din cand in cand ne mancam unii altora castravetii ...). Am plecat Joi noaptea si am condus toata noaptea - a doua zi undeva in jur de ora 14 eram la hotel (eu asa imi amintesc). Dupa un scurt popas in Mangalia unde eu am dormit (bine eu mai atipisem si in drumul dinspre Constanta catre Mangalia, dar ca sa nu fiu deranjat de vreun tir aflat pe sensul meu de mers m-am hotarat sa opresc caravana sa pot sa trag si eu un pui de somn) am ajuns in vama - stupoare -- coada ca la butelii.

Procesul de trecere prin vama a fost relativ rapid, insa ce a urmat e de domeniul cascadorii plansului (pentru o rovigneta pe care oricum nu trebuia sa o platim , romanii s-au asezat civilizat pe 7 randuri cu posibilitatea de a face skip si a merge direct in fata - bineinteles abordand fata de nevinovat caracteristica pisicilor prinse la oala cu smantana - ).

In fine dupa inca vreo doua ore de asteptat am reusit sa plecam intr-un final inspre Varna (frumos oras - pacat ca nu am ajuns in el :) , ne-am ratacit mai inainte) . Dupa alte 2 ore eram la hotel - Hotel Kristal 4* All Inclusive (profitand de faptul ca eram cu un sugar - copilul fratelui meu - ne-am cazat 7 adulti imediat ;) -- ce sa faci se pare ca si sugarii au rolul lor [a se citi sugar si nu sugaci - astia apar mai tarziu in scena ;) ]). Ce am remarcat aici totate bune si frumoase, hotel mare, curat, in jur la 200 de camere duble si alte cateva apartamante (la o estimare ochiometrica) si 4 locuri de parcare. Da fratilor 4 locuri de parcare, mai erau cateva peste strada, dar cum peste strada era alt hotel nu m-am prins cine detinea si celelalte 10 locuri de parcare.

Inventivi nevoie mare bulgarii astia domne', vreo 104 hoteluri la Nisipuri, multe stradute (cu greu trec 2 masini una pe langa alta) si cu tot atatea locuri de parcare, ca langa blocul meu in Berceni (unde se mai trezeste vreun destept si pretinde ca tot trotuarul de langa blocul lui e locul lui de parcare -- o sa povestesc despre asta intr-un alt post).
Mai, dar nu lipsa locurilor de parcare, faptul ca nu exista semnalizare rutiera sau ca nu am vazut si eu vreun indicator care sa indice tipul drumului pe care ma aflu (european, national...etc) ci faptul ca nu eram singur, bine nici nu ma asteptam, dar nici asa mai, sa fie plin ochi cu ROMANI ...... galagie, agitatie, imbulzeala, nebunie ce sa mai ....

Oricum mi-am zis ca nu o sa mai merg acolo unde se duce gloata, nu ii mai suport (pe romani): luau platoul cu cozonac si si-l puneau direct pe masa la ei, isi incarcau farfuriile cu mancare dupa care mancau 1/4 din ce isi luau (doar din ideea de a fi mult, ca doar ce-i mult e bun .... de cate ori nu am auzit eu asta offff), galagie crancena; la un moment dat stateam la bar si beam o techila bulgareasca cand isi face aparitia un tip intre doua varste asa cu ditamai halba in care intr-o englo-romana desenata in gesturi ii cere barmanului sa i-o umple cu vin, ca doar nu o fi nebun sa faca 200 de drumuri pentru cate un pahar cu vin :) .

Concluzie: o sa merg in kargastan sa mai vad atunci picior de roman (bine sper sa nu vad nici romani intregi nu doar picioare ;) )

joi, 5 aprilie 2007

In cautare de ...... bug-uri

Vorbeam putin mai devreme cu fratele meu [Marian] si din vorba in vorba il rog sa faca ceva pentru mine. Raspunsul destul de rapid "am un bug, sper sa il gasesc repede, poate dupa" - m-a dat pe spate. Cred (azi, pentru maine nu ma pronunt) ca incet incet ne indreptam catre o lume a bug-urilor.
Case1:
Ea: dragul meu te uiti tu la friptura, ma duc sa imi fac baie pe cap
El: pierde timpul uitandu-se la meci sau 'codand' ceva ....
..... 25 de minute mai tarziu .....
Fum in toata casa, oameni furiosi (el si ea) , dar deodata muza isi face datoria si raspunsul nu inatarzie sa apara:
El: am avut un bug :(
Adio friptura, adio par curat (doar s-a imbibat, fiind ud, imediat cu miros de friptura arsa) - iar mancam pizza de la Selgros.

Case2:
Copilul: tati sa nu uiti sa imi cumperi ceva frumos deseara cand te intorci acasa
Tatal: desigur ingeras, o sa ma gandesc si o sa iti iau ceva frumos ....
..... 17 ore mai tarziu .....
In fata usii , la ora 22:30, ud cu ochii rosii de atata stat in fata calculatorului apare tatal, un dosar intr-o mana iar in cealalta isi cara "cunostiinta sau constiinta" - calculatorul fara de care s-ar simti atat de singur ... hm ...
Copilul: te-am asteptat, ce mi-ai adus ....
Tatal: cu privirea in pamant, mormaie : am avut un bug :(
Ce ii pasa copilului de bug-urile tale?

Tot aud in ultimul timp sintagma "nimeni nu e perfect" --- asta era --- stiam eu "avem bug-uri"... asa ca tot o sa trebuiasca sa ne "curatim" [a se citi curatim si nu curatam ;) ] cu Pastele asta va urez mult succes la vanatoarea de bug-uri (sa incercam sa incepem cu ale noastre ;) ).

The Bunny Killer

Se apropie Pastele si conform duduilor de la stiri toate companiile se intrec in a-si premia angajatii. Directorii sunt trimisi in excursii in destinatii mai mult sau mai putin exotice, fetele si fetzii de la marketing se bronzeaza undeva in Asia, ce sa mai un adevarat festin pentru 'angajati'.
Cum astfel de lucruri se intampla intotdeauna altora, am hotarat ca anul asta sa mananc iepurasul primit ca si prima de Paste (daca stau bine sa ma gandesc cel de anul trecut care era un Cocos, mai mare si cu mai multe Oua - a scapat 'viu' si 'nevatamat' pana l-a dibuit Alexandra nepotica, care mi l-a bagat imediat in sedinta si i-a cerut raportul pe primele 3 luni ale anului)
Anyway Paste Fericit si sa va simtiti bine alaturi de cei dragi voua.

PS: o sa fiu plecat peste week-end :) ---- nisipurile de aur (pe banii mei :))

miercuri, 4 aprilie 2007

Intortochiate sunt caile marketing-ului ... ca si mintile oamenilor ... ;)

Trebuie neaparat sa povestesc despre asta. Sunt 'abonat' pe un group de yahoo cu tematica de marketing. In general post-urile sunt bunicele, unele chiar interesante, insa de data asta o serie de baieti care mai de care mai 'destepti' si 'interesanti' se oripileaza in fata unui anunt postat de o sarmana legata de un job in marketing. Priviti aici un exeplu de job description:

CANDIDATUL IDEAL:
- Studii superioare de specialitate
- Experienta in domeniul marketingului: minim 2 ani
- Experienta minima in cercetare
- Foarte buna cunoastere a limbii engleze: scris si vorbit
- Cunostinte minime privind bazele de date
- Foarte bune cunostinte PC: Word, Excel, PowerPoint
- Cunostinte medii de grafica si design
- Experienta in tiparirea de materiale
- Experienta in participarea si organizarea de evenimente
- Persoana organizata si ordonata
- Foarte bune abilitati de comunicare si relationare
- Atitudine proactiva, spirit de initiativa
- Orientarea spre rezolvarea de probleme
- Atitudine pozitiva, persoana dinamica.
- Cooperare si lucru in echipa

Si un draft de comentariu: "
Patronul roman, inca se mai crede in epoca primitiva, si pe linga un salariu de toata jena pe care il ofera acestui multilateral dezvoltat om al muncii (Marketing Assistant) ii pune la dispozitie o baza tehnica PERIMATA si/sau INCOMPLETA. "

Dar ce dragilor, sa fi scapat Romanica de meteahna "omului multilateral dezvoltat" , de idealul angajat "bun la toate" .... ? Hm...nu prea cred si atunci nu vad rostul ? De ce atata tam-tam dragilor, de ce atatea dezbateri pentru un nefericit de anunt de job ..... ? Frustrare ..... cred ca asta e raspunsul. Nu stiu de ce , dar am o vadita impresie ca de ceva timp (ultimii 10 - 15 ani) Romania sufera de o boala si anume: Frustrarea (parca am fi in Greata lui Sartre ...)

Day 1 (from the rest of ...)

Asta e primul entry din noul bLog ('noul' deoarece cu ceva timp in urma am mai postat, dar momentan 'celalalt' e inchis ;) ).
O sa postez atat in romana cat si in engleza (in functie de starea de moment) . M-am apucat sa scriu pentru a nu mai stresa prietenii cu tot felul de nebunii de moment ..... Enjoy