duminică, 19 august 2007

Cea mai frumoasa fantana arteziana din Bacelona

Culoarul din fata fantanii (in)'cantatoare'Fantana care canta ..... la 22, 22:30, 23 :) (atentie nu sunt dimensiuni :P )

joi, 9 august 2007

La multi ani Marian

Azi e ziua fratelui meu (face 29 - cam bosorog ;) ) asa ca ii zic La multi ani Marine ;)

vineri, 3 august 2007

miercuri, 1 august 2007

Am fost invins ... "Corporate" - ul m-a invins

Intr-una din zilele astea, discutam cu QAM-ul de la compania in care lucrez despre comunicarea din cadrul firmei si astfel s-a emis ipoteza construirii unui forum pentru angajatii companiei, forum unde toti sa poata posta sub incidenta anonimatului 'orice' (de la chestiuni tehnice, la chestiuni politice). Ideea de baza era ca managementul sa poata depista problemele cu care se confrunta oamenii din companie - atentie - nu persoana era importanta (ofeream posibilitatea postarilor anonime) ci doar problema. Speram in felul asta ca o sa reusim sa luam actiunile corective (acelea pe care le puteam lua) pentru a indrepta eventualele probleme.
Nici nu am inceput bine ca a si venit directiva "trebuie inchis". Compania 'nu isi permite' ca oamenii (angajatii) sa gandeasca 'liber', 'nu putem permite' angajatiilor sa vorbeasca 'deschis' despre problemele pe care le au, probleme in legatura cu colegii, cu proiectele, cu managementul, cu politicile companiei - pana la urma 'Compania' nu isi permite sa aiba oameni care gandesc, care sunt consienti de rolul lor, care vorbesc deschis despre problemele lor.
Q: Dar ce isi 'permite Compania'?
A: Compania isi permite sa se creada top-level, dar sa trateze oamenii ca pe niste scribi - 'unelte vorbitoare'.

Astazi sunt dezgustat de faptul ca lucrez intr-o astfel de 'Companie'. Sper ca titlul de 'Corporate' sa inceapa sa insemne si altceva in afara de birocratie, hartii si oameni falsi. Poate sunt naiv, dar mai bine sa fiu naiv si corect decat ingrat si fals.

Nu am considerat nicodata ca 'politica strutului', aceea de a sta cu capul 'in nisip' si a te face ca nu cunosti adevarul poate aduce lucruri bune. O sa militez intotdeauna pentru o politica directa si transparenta, de confruntare si de discutare a problemelor in speranta ca, atata timp cat cunosti care sunt problemele, ai o sansa in plus sa le rezolvi.

Mult succes 'Companie' ...